Kinnemilen i Öglunda den 1 Oktober

Söndagen 1 oktober var Kinnemilen förlagd till Öglunda i den vackra Vallebygden i
ett behagligt sensommarväder med höstens vackra färger.

122 vandrare bjöds på en krävande vandring där vissa sträckor gick i kullrig terräng med ideliga upp- och nerförsbackar. Vandringen gick också upp på Billingen genom den ansträngande backen vid Jättadalen och fortsatte förbi Öglunda grottor och vidare nerför berget till Torp där start- och målplats var.

Även om en och annan pustade rejält när de kom i mål så var vandrarna mycket nöjda med sina prestationer och den härliga naturupplevelsen.

Dagens fråga gällde huruvida en fågelholk flyttar sig uppåt när ett träd växer och i så fall hur mycket. Det fanns två alternativa räkneexempel och ett tredje alternativ där den satt kvar på samma höjd, vilket var rätt svar. Ett träd skjuter nämligen skott. Det gick inte att lura vandrarna då en överväldigande majoritet svarade rätt.

Efter dragning av de rätta svaret vann Börje Karlsson, som har presentkort att hämta vid nästa vandring söndag 8 oktober som är förlagd till Skara med start vid Katedralskolan.

Vandrarklubben Lundsbrunn
gm
Thomas Rigland

Kommentarer inaktiverade.