Vandringsresa till norra Värmland 22 – 24 september

24 klubbmedlemmar deltog i höstresan till Långberget i norra Värmland. Gruppen reste från Lidköping klockan 8 på fredagsmorgonen med PO Johansson som reseledare och Roger Olsson som busspilot.
Vid Ransbysätern mötte naturguiden Jan Nilsson upp med kaffe kokat över öppen eld och lokala bakverk. Därefter ledde han gruppen i en drygt 5 kilometer lång vandring längs Nordvärmlandsleden ner till Ransby, där bussen väntade.
Under kvällen på Långbergets sporthotell bjöd Länsstyrelsen Värmlands naturbevakare Per Larsson på en riktigt underhållande presentation av sitt arbete med att bevaka hur björn, varg, lo och framförallt järv har det i norra Värmland.
Under lördagen guidade Jan gruppen i en drygt 15 kilometer lång vandring från Granberget till Långberget, via flera gamla sätrar, ett naturreservat och områden med gammelskog.
Även söndagen bjöd på vandring, den här gången drygt 4 kilometer längs Fämtleden utmed den oerhört vackra Fämtån, norr om Ambjörby. Vandringen avslutades med fika nedanför det 40 meter höga Fämtfallet, Värmlands Grand Canyon.
Allt som allt en mycket givande helg, mycket tack vare Jan Nilssons fina guidning och ett alldeles lagom vandringsväder.

//Anders Georgsson

Kommentarer inaktiverade.