Kinnemilen i Skara den 14 september

Söndagens Kinnemil lockade 99 startande

Trots en kall och dimmig morgon blev det en solig och lagom varm vandrardag. Kinnemilen var denna gång förlagd till Petersburgsområdet i Skara. Det fanns två alternativa vandringar och man kunde välja mellan 5 och 10 km.

Den kortare sträckan gick med en del avvikningar på Petersburgsområdets normala 5km- slinga men i motsatt riktning. Den längre sträckan gick sydost om Skara i det gamla kulturlandskapet med många mindre lantbruk och hästgårdar.Den gick till viss del på den ursprungliga landsvägen mellan Skara och Falköping som användes för mer än 100 år sedan. De som gick 10 km-slingan hade en vätskekontroll efter halva sträckan.

Där kunde de som ville svara på dagens fråga som gällde vilka två av Unscos världsarv som ligger närmast Skara. De som gick den kortare sträckan kunde lämna sitt svar vid målet. Rätta svar är Hällristningsområdet i Tanum och Varbergs radiostation i Grimeton. Ingen hade rätt på båda platserna men många kände till någon av dem. Vinnare blev Evy Edenholm som kan hämta sin vinst vid nästa Kinnemil som går i Järpås.

Tre vandrare som avnjuter en kaffetår sedan de gått i mål. Gullvi Andersson, Laila Lacker och Renee Lacke

Kommentarer inaktiverade.