Kinnemilen i Blomberg 9/4

På Annandag påsk anordnade Lundsbrunns vandrarklubb helgens kinnemil. Startplats denna gång var Blombergs badplats. Därifrån erbjöds en mycket vacker vandring som passerade sevärdheter som Hastings. Västerplana. Höge hall och Blombergs slott. Under vandringen kunde det ses vårblommor som viol, gulsippa och spirande Ramslök. Dessutom så blommade Klockjulrosen för full i kleven fram mot Blomberg där den spridit sig och växer vilt. Vid saftkontrollen kunde man dessutom följa födseln av en liten kalv på nära håll, då en ko hade bestämt sig för att kalva i hagen intill. Det passade bra medan man funderade över dagens fråga som var vilken färg Hasselbuskens honblomma har. Rätt svar var röd och det hade Gunnel Gustavsson rätt svar på. Priset hämtas på nästa Kinnemil som går från Götala söndagen den 15 April. Trots löften om oväder kom det 134 vandrare som klarade sig nästan hela vägen från regn. Banan fick lovord trots att den var något längre än normalt.

 

 

Kommentarer inaktiverade.