Kinnemilen i Gössäter den 22 September

Söndagens Kinnemil startade från Gössäters gamla stationsområde. Kinnekulle bjöd in till skönt vandringsväder och Lundsbrunns Vandrarklubb kunde notera, att 153 vandrare kommit för att ta del av ”kullens” härliga natur. Milsträckningen gick över Nordskagen och 5-kilometerns slinga vek av tidigare och förbi Frälsegården. Dagens fråga löd: En man hade 25 mynt i tior och femmor. Om han växlade en av tiorna till två femmor skulle han få lika många tior som femmor. Hur många kronor hade mannen i sin plånbok? -För att det ska bli lika många av varje valör, bör han ha haft 3 fler tior än femmor innan han växlade. Efter växlingen hade han inte längre 25 mynt utan 26 mynt, vilket då innebar att han nu hade 13 av varje valör. Summan han hade i plånboken blev då 13×10 + 13×5. Summan och svaret på dagens fråga var 195 kronor. Vinnare för dagen blev Lisbeth Uddefors som har presentkort att hämta vid nästa Kinnemil som då utgår från Otterstad.

Kommentarer inaktiverade.