Medlemsvandring vid sjön Östen

Med friska vårvindar och värmande sol kom 79 vandrarsugna medlemmar från Vandrarklubben Lundsbrunn till Rasta i Götene för att därifrån samåka till sjön Östen.

Med ryggsäckar på ryggen går vi mot fågeltornet.Där passade det bra att ta en paus med det medhavda fikat i solskenet. Vi fortsätter vandringen genom en vacker natur med stenmurar, enbuskar, trummande Hackspettar och sjungande Bofinkar. Efter 4 kilometers vandring är vi tillbaka vid Logården. Där finns det ett museum och ett kaffe.

På hemvägen stannade vi till vid Binnebergs tingshus för att höra Rolf Larsson berätta om  dramatiska händelser som upploppet från 1700 talet. Då män kallades till tingshuset för utskrivning till det stora kriget med Danmark.Det blev en mycket lyckad dag.

Den 31 Mars börjar  Kinnemilarna med start vid Kartåsen.

Fikapaus vid sjön Östen

Kommentarer inaktiverade.