En dags resa till Hållö

Vandrarklubben Lundsbrunn har varit på en resa till Hållö.

Tidigt söndagen den 5 augusti åkte 51 medlemmar till ett soligt Bohuslän.
Medan vi väntade på båten som skulle ta oss från Smögen till Hållö passade det bra med det medhavda fikat. Efter landstigningen på ön gick sällskapet upp till Kapellet med ett vackert panoramafönster ut mot havet och ön.
Där tog guiderna emot oss och berätta de om ön och historien om fyren som vi sedan fick gå upp i för att beundra utsikten. Därefter gick vi till naturumet där guiden berättade om den artrika floran och djurlivet.

Evert Taube gästade ofta Hållö. Här blev Baladen om Briggen Blue Bird av hull till. Eftermiddagen var fri att utforska ön på egen hand. Flera valde att avnjuta sin medhavda lunch på Slätte hälla. Vidare kunde man titta på jättegrytorna samt marmorbasängen där en tragisk flygolycka inträffade 1943.
Dagen avslutades med gemensam middag i Kungshamn innan färden hemåt.

Håkan och Helena tackades med applåder för en mycket uppskattad resa.
Den 12 augusti blir det medlemsvandring till Vristulven
innan Kinnemilarna börjar den 19 Augusti.

Kommentarer inaktiverade.