Vandringsresan till Gullholmen

Den 1 juni styrde en buss med 51 medlemmar från Vandrarklubben Lundsbrunn mot Gullholmen och Härmanö för att umgås och vandra i 3 dagar. Fredagen började med gemensam vandring vid Svens altare där vi avnjöt eget fika samt beundrade utsikten.

Därefter var det båttur över till Gullholmen. Efter incheckning i stugorna blev vi guidade på skepparmuseet och konstmuseet som var mycket intressant.
Lördagen var det fri vandring utmed lederna som var utmärkta på kartorna som delades ut. Vi fick uppleva ,vidunderlig utsikt , krävande klättring på klipporna, fladdrande Makaonfjärilar i sällskap av Göken som gol för oss hela dagen.

Dagarna avslutades med gemensam trerätters middag i Gullholmsbadens restaurant. Söndag var det blomstervandring för de som ville. Andra valde att utforska området eller ta sig ett bad i det fina vädret.
Den guidade blomstervandringen gick i naturreservatet på Härmanö bland praktfulla blomsterängar, bäverdämmen, lummig grönska och kala klippor bland mycket annat fick vi se Safsa en högväxt och sällsynt ormbunksväxt.

Efter 3 underbara dagar i högsommarväder var det mycket nöjda medlemmar som efter ett stopp vid Stallgården Uddevalla för mat vände hemåt.

Kommentarer inaktiverade.