Medlemsvandring på Djurö

Efter sommaruppehållet startade Vandrarklubben Lundsbrunn höstens aktiviteter med en 2 timmars båtresa från Läckö till Djurö.
Båtresan delades upp i 2 dagar. den 13 augusti gick 5 båtar ut med 12 personer i vardera båt,19 augusti var det 3 båtar med 12 personer i varje båt.

Det var en gråmulen och lite regnig morgon när 3 båtar styrde mot Djurö klockan 8.00 i lördags. Efter landstigningen beger sig vandrarna i väg för att utforska ön, som är en av Sveriges nationalparker. Djurö är landets mest isolerade ögrupper.
Längs Sveriges långa havskuster finns ingen liknande skärgård som omges av större vattenvidder i alla väderstreck.

Under vandringen runt ön möts man av karg tallskog , bonsailiknande träd, blåbärsris och ljung. Vid jaktvillan avnjöts den med havda lunchen. På väg ut mot fyren kom en regnskur i ett annars strålande väder. När vi lämnade  ön hade vinden ökat så det blev en ordentlig sjögång tillbaka till Läckö,  trots detta var det en underbar dag med många fina naturupplevelser i minnet.


Med vänlig hälsning Gullvi Johansson

Kommentarer inaktiverade.