Vandrarklubben Lundsbrunn europeisk pingstvandring i Tyskland

Under pingsthelgen deltog vandrarklubben Lundsbrunn med 31 personer i den europeiska pingstvandringen som i år var förlagd till Limburg under laan i Tyskland. Vandrarklubben var själva arrangörer för denna vandringen förra året då vandrarna från hela Europa vandrade på Kinnekulle.

Limburg har en fantastisk stadskärna med många gamla korsvirkes hus och en vacker domkyrka med sju torn, men även en landsbygd som innehöll bokskog, ängar, slott och fina byar längs floden Laan som vi vandrade förbi.

Vandringen innehöll även en tävling där föreningarna skulle gå så många kilometer som möjligt. Totalt var det 111 föreningar varav Lundsbrunn var den enda svenska föreningen. Vandrarklubben Lundsbrunns placering blev en femte plats som var den bästa placeringen för ett icke tyskt lag.
Sammanlagt vandrade vandrarklubben Lundsbrunn 903 kilometer.
Alla föreningar tillsammans vandrade 28182 kilometer.

//Helena Hermansson

Kommentarer inaktiverade.