Medlemsvandring

Söndagen den 12 Mars startade Vandrarklubben Lundsbrunn årets aktiviteter med medlemsvandring. 61 medlemmar träffades klockan 9.00 vid Munkängarna på Kinnekulle.

Där mötte Lars- Ola Dalqvist upp för att guida oss genom naturreservat, stenbrott och kalkgruva. Vi fick bland annat se sista kalkugnen. Vandringen fortsatte ner till Råbäcks mekaniska stenhuggeri. Där medlemmar i Stenhuggeriets vänner höll öppet och körde med maskinerna. Stenhuggeriet lades ned 1970 men har bevarats som ett arbetslivsmuseum. Vi fick även se prov på konstnären Edna Cers konst i sten.

Efter det medhavda fikat och 7 kilometer i benen var det mycket nöjda medlemmar som skildes åt efter en intressant och givande förmiddag. Nästa vandring är den19 mars vid Kartåsen i Lidköping.

Kommentarer inaktiverade.