Europeiska årsmötet 2016 i Tyskland

Efter att stått som värd för Evgs årsmöte hösten 2015 och som anordnande förening av evg/pingstvandring 2016 var det dax att bege sig till 2016 års årsmöte som var förlagt i schadeck/ Runkel, Tyskland.
Efter ett dygns resande var vi framme och vi fick återse våra europeiska vänner. Fredags kvällen tillbringade vi med kvällsmat och mycket pratande om föregående pingstvandring.
Lördagen var vigd åt årsmöte och rundresa i området där nästa års pingstvandring skall vandras. Dietkirchen kommer att ansvara för denna vandring i Limburg an der Lahn.
Var tredje år skall alla poster i styrelsen väljas. Till ordförande valdes Herman Brozat, Tyskland, sekreterare Lydia Byhler Schweiz som ny kassör valdes Wulgert Tyskland, Finn Hendriksen styrelseledamot, Danmark m.m. Under mötet läses de europeiska ländernas årsberättelser upp. Ordförande tackade oss Vandrarklubben Lundsbrunn för en mycket väl genomförd pingstvandring trots det regniga vädret.

Eftermiddagens bussutflykt för att ta del av kommande års vandringsleder innehöll vackra öppna landskap utmed floden Lahn och genom byar med fina korsvirkes hus. Vi fick även beskåda en fantastisk fin bokskog i höstskrudsfärger. Dessa områden kommer att bli underbara att vandra genom till våren 2017.
Eftersom vi svenskar har bokat vårt hotell två kvarter från startområdet och Limburgs gamla stadskärna har vi allt inom gång avstånd.
Under bussresan stannade vi till vid ett av alla Limburgs underbara caféer. Där bjöds vi på en utsökt tårtbuffe.
Den lilla staden Limburg har en ståtlig domkyrka att beskåda och många äldre korsvirkes hus samt många småbutiker och caféer.
Kvällen avslutades med en kamratmåltid.
För oss från Sverige fortsatte vistelsen i Tyskland i den lilla byn Braunfelds där vi fick inkvartering i huset som våra tyska vandrarvänner Staffan och Renate hade hyrt åt oss. Där blev vi väl omhändertagna med både mat och dryck. Nästkommande dag besökte vi Braunfelds slott som under 1600 talet hade intagits av Svenska armén. Vi fick under vår rundvandring genom byn även besöka en julmarknad.
Hemfärden gick genom ett betydligt vintrigare landskap än när vi tog oss ner igenomTyskland. Båtresan mellan Göteborg och Kiel fungerade jättebra med mycket fina hytter och god buffé mat.
Nu hoppas vi få med oss många vandrarkompisar till pingstvandringen våren 2017.

Många vandrings hälsningar från
Helena och Håkan Hermansson,
Marita och Bo Hellqvist.

Kommentarer inaktiverade.