Kinnemilen i Öglunda den 25 September

Söndagen 25 september var Kinnemilen förlagd till Öglunda i den vackra Vallebygden i ett behagligt sensommarväder med höstens vackra färger.

118 vandrare bjöds på en krävande vandring där vissa sträckor gick i kullrig terräng med ideliga upp- och nerförsbackar. Vandringen gick också på Billingen där ett alternativ var att gå en bit upp på berget och ett annat var att gå upp helt vid den ansträngande backen vid Jättadalen och fortsätta förbi Öglunda grottor.

Även om en och annan pustade rejält när de kom i mål så var vandrarna mycket nöjda med sina prestationer

Med anknytning till den närliggande höstdagjämningen handlade dagens fråga om förändringen av dagens längd och frågan löd ”Hur lång är dagen om två  månader, den 22 november?” Rätt svar är 7 tim 20 min som 14 av 64 svarade rätt på.

Efter dragning bland de rätta svaren vann John Välijeesiö, som har presentkort att hämta vid nästa vandring söndag 2 oktober som är förlagd till Källstorp i Örslösa.,

//Thomas Rigland

Kommentarer inaktiverade.