Medlemsvandringen den 7 augusti

Efter sommaruppehållet var det dags för Vandrarklubben Lundsbrunn att starta upp höstens vandringar Söndagen den 7 augusti samlades 28 medlemmar vid Coops parkering i Skara för att samåka till Alphems Arboretum i Floby.

Framme vid parken tog guiden Marita Käll emot oss och på sin härliga Västgötska dialekt guidade oss genom parken med 200 olika träd och buskar på ett kunnigt och underhållande sätt. Det var under åren 1903-1953 som parken anlades av lantbrevbäraren Frans Johan Gegerfeldt. Gegerfeldts stuga har stått som förebild för dvärgarnas stuga i Snövit.
En av många stenformationer som han skapade var  Döda floden. Efter guidningen slog sig sällskapet ner i gräset för at avnjuta det medhavda fikat.

Därefter åkte vi till Hedenestorp för att titta på gungestenen innan vi skildes åt efter en givande dag. Nästa vandring är Söndagen den 14 Augusti vid klubbstugan i Vinninga.

//Gullvi

Kommentarer inaktiverade.