Pingstvandringshelgen på Kinnekulle 13 – 15 Maj

Efter många timmars arbete och planerande var det dags för den europeiska Pingstvandringshelgen på Kinnekulle. I år var det Vandrarklubben Lundsbrunn som var värdar när Tyskar, Österrikare, Schweizare och Danskar  kom hit för att vandra i den vackra naturen.
På fredagskvällen grillades det korv och hamburgare. därefter var det invigning med drillflickor från Lidköping, tal av kommunalrådet Åsa Karlsson från Götene och EVG-styrelsens ordförande Herman Brozart. Start och mål var vid Parochallen i Hällekis.

Trots det kyliga vädret var det många tappra vandrare på Lördag morgon som gav sig ut på de olika sträckorna som var 7, 14, 21 och 42 kilometer.
Lördagen avslutades med bankett på Galejan i Lidköping där Leif Gustavsson med sin gitarr och ungdomar från Helens dansskola i Lidköping  underhöll.

Söndagen bjöd på bättre väder när vandrarna gick ut på de olika sträckorna.
Helgen avslutades med prisutdelning .Vinnande förening var Tus Dietkirchen  andra plats tog föreningen Giessen båda från Tyskland på tredje plats kom Vandrarklubben Lundsbrunn. 892 startkort såldes. Sammanlagt vandrade man 14056 kilometer.

På Fredag fortsätter Vandra i Skaraborg med kvarnstensvandringen i Lugnås och på Söndag är det en kinnemil i Lundsbrunn.

// Gullvi.

Resultatlista från helgen i PDF

Kommentarer inaktiverade.