Kinnemilen i Öglunda den 23 augusti

Söndagen 23 augusti var Kinnemilen förlagd till Öglunda i den vackra Vallebygden.

Vandringen gick i strålande solsken med behaglig temperatur på morgonen, men fram åt middagstid tenderade det till att bli i varmaste laget.

De vandrande bjöds på en vacker, men krävande vandring. Vissa sträckor var i kullrig terräng med ideliga upp- och nerförsbackar. Vandringen gick också på Billingen där ett alternativ var att gå en bit upp på berget och ett annat var att gå upp helt vid den ansträngande backen vid Jättadalen och fortsätta förbi Öglunda grottor.

Vandringen följde till största delen de permanenta vandringslederna som finns i Vallebygden som är ett komplext system med många olika alternativ. Vår vandring nyttjade endast en del av systemet, vilket innebar att det fanns ett antal avstickare som gjorde vandringen lite svårare än man normalt är van vid och några gick fel och gick en extra sträcka då den utlagda vandringen inte var helt given.

Trots detta och den tryckande värmen genomfördes vandringen av 86 vandrare som alla var trötta, men vid gott mod när de kom i mål. Någon nämnde att detta var den mest ansträngande Kinnemil som genomförts.

Dagens fråga gällde vilken färg ett boningshus har, som de vandrande passerade. De flesta hade god iakttagelseförmåga och rätt svar var gult.

Efter dragning bland de rätta svaren vann Monica Augustsson, som har presentkort att hämta vid nästa vandring som är förlagd till Kartåsen i Lidköping.

Vandrarklubben Lundsbrunn
gm
Thomas Rigland

Kommentarer inaktiverade.