Kulturvandring den 9 augusti

Söndagen den 9 augusti startade klubben höstens vandringar med en kultur- och medlemsvandring. Man träffades på Coops parkering i Skara och därifrån samåkte ett 30-tal medlemmar till Flämslätt, för att vandra till Remningstorps arboretum. Jan Lundegren mötte upp och berättade om Sven Winqvist, som under åren 1936  – 1938 lät anlägga 5 st arboreta på Remningstorp varav arboretum nr 1 är en riktig pärla, väl värt ett besök! Därefter guidade han  sällskapet genom en vacker park med träd från olika delar av världen. Efter en stunds guidning var det dags för en paus på Bockön vid Acksjön där den medhavda fikat avnjöts i solskenet. Jan talade lite om Remningstorp innan guidningen fortsatte. Med ca 5 kilometer i benen vände nöjda vandrare hemåt./Gullvi Johansson

Kommentarer inaktiverade.