EVG vandringen i Holbaek, Danmark

Under helgen 22-25 maj, hölls den årliga EVG (Europa Volkswandertage) vandringen.
I år var det Danmark som var värdland. Från Sverige åkte en buss vandrare från vandrarklubben Lundsbrunn. Nämligen 34 personer.

I en EVG vandring kan man välja mellan att vandra 7km, 14km, 21km eller 42 km. Den vandrarförening som vandrat flest mil under de två dagar, som vandringarna pågår blir årets europeiska vinnare. Länder som var representerade var Österrike, Schweiz, Tyskland, Tjeckien, Danmark, Canada och Sverige. Flera av dessa länder hade mer än ett lag representerat. Runt 700 personer vandrade varje dag.

Sverige med Vandrarklubben Lundsbrunn kom på en hedrande andra plast inte långt efter det vinnande laget Polheim i Tyskland. Vandrarklubben Lundsbrunn hade tillsammans vandrat 903 km under dessa dagar. Vi svenskar var mycket stolta och förvånade över denna fantastiska placering. Under söndagens prisutdelning satt vi mycket spända under en lång tid, då de började med att dela ut priser för den grupp som kom på 20 plats. Desto längre fram i prisutdelningen man kom, desto mer steg spänningen hos oss Svenskar. När andra priset delades ut och vandrarklubben Lundsbrunn ropades upp, gick ordföranden Håkan Hermansson fram och mottog priset i ett härligt vrål från alla 500 som befann sig i gymnastikhallen.

Nästa år 2016 står Vandrarklubben Lundsbrunn som värd för EVG arrangemanget.
Under dagarna hos danskarna i Holbaek har vi fått ett stort gensvar från de övriga länderna. De 400 flyers med information om nästa års vandring på Kinnekulle under pingsten, som vi hade med oss försvann på några timmar. Så nu får vi skicka flyers till de länder som är intresserade.

Detta är ju en vandring som alla är välkommna att vandra och som lockar mycket folk. Om vandrarklubben Lundsbrunn kommer att lyckas försvara andra platsen eller ta hem första plats återstår att se. Fantastiska upplevelser har vi fått med oss från härliga Holbaek i Danmark./Helena Hermansson

Holbaeck

 

Kommentarer inaktiverade.