EVG årsmöte

Hej alla vandrarvänner!

Nu har vi i Lundsbrunns vandrarklubb varit på EVG årsmöte i Holbaeck! Danmark.
Detta möte kommer Vandrarklubben Lundsbrunns att vara värdar för
nästkommande år 2015.

Vi kom till Holbaeck på fredag eftermiddag och inkvarterade oss i strandhotellets hotel. Ett litet gästvänligt och mysigt hotel. Det enda hotellet i staden. På kvällen hade våra vänner från Tyskland, Österrike, Schweitz och Danmark anlänt.

Vi blev bjudna på en enklare kvällsmiddag. Efteråt gick delegaterna från de olika länderna, för ett förberedande möte för nästkommande dags årsmöte.

Efter lördagens frukost bussades vi till den skola där start och mål kommer att vara på Danmarks pingstvandring 2015. Under förmiddagen hölls årsmötet. Där redovisade de olika länderna sin verksamhet de haft under det gångna året. Vi representerades även av vår tysktalande vän Jörg Ryckert. Efter mötet bjöds vi på en härlig typisk dansk smörrebröd lunch.

Nu var det dags för alla att stiga på bussen för en rundtur i området där Danmarks vandring skall hållas. De kortare vandringarna 7 och 14 kilometer kommer att vara i ett stadsnära område. Där man kommer vandra längs med Holbaecks fjorden. De längre vandringarna 21 och 42 kilometer kommer att gå i ett kuperat landskap. Bland annat vandrar vi förbi Europas största julgransplantering. Danskarna var också noga med att på ett skämtsamt sätt påpeka de ”kullar/berg” som vi kommer att vandra förbi. Under denna sightseeing och lite vandring blev vi bjudna på kaffe med tårta vid deras observatorium. En anläggning som kommunen hade fått av Köpenhamns universitet. En lite annorlunda men rolig upplevelse.

En kort stund hem till hotellet för att byta om, men vi var tvungna att ta en liten vandring i närområdet innan kvällens middagen serverades. Vi vandrade utmed fjorden när solen gick ned. Härligt och spännande eftersom det inte fanns någon belysning på stigen. Där vi plötsligt mötte en och annan löpare i mörkret.

Under den senare kvällen hade vi mer möjlighet och tid att umgås med våra vänner från de andra länderna. Det blev en mycket trevlig kväll/natt. Lite smått trötta tog vi oss upp på söndagens frukost för att säga hejdå och krama om alla våra vandrar vänner. Nu har vi lärt oss att när man tar adjö av Schweizare kysser man tre gånger på kinden. Alltid lär man sig något nytt. Nu hoppas vi att så många som möjligt av våra vandrar vänner kan följa med oss till pingst vandringen i Danmark för att träffa trevliga likasinnade vandrare.

Många hälsningar Helena och Håkan Hermansson vandrarklubben Lundsbrunn.

Karta över Holbæk

Kommentarer inaktiverade.