EVG resa till Tyskland

Nu har vi varit iväg på vårt första EVG möte. Spännande och lärorikt. Vi flög från Göteborg med destination Frankfurt. Väl framme i Frankfurt tog vi tåget till staden Giessen, därifrån taxi till slutdestinationen Pohlheim. Det är denna lilla stad som står värd för EVG vandringen 2014. Vi Välkomnades av ordförande Hermann Brozat och Pohlheims borgmästare. Fredagskvällen bestod av planeringsmöte och middag.

Efter lördagens frukost avhandlades EVGs årsmöte. Under detta möte presenterade Joerg Ryckert vårt prospekt för EVG vandring 2016 i Sverige.Vi hade med oss en flyer med bilder och text om Kinnekulle. Mötet uppskattade presentationen och senare under dagen fick vi många intressanta frågor om vår vandring och om bygden. Mötet tyckte att vi hade kommit långt i vårt förberedande arbete gällande vår vandring. På eftermiddag bjöds det på en busstur som visade i stort sett hela Pohlheims vandringsområde. Deras vandring var varierande i sin natur, både öppen landsbygd men även lite skog, samt även längs den gräns som var mellan Romarna och Germanerna under 500-700 år efk. Vi hade möjlighet att gå upp i ett utsiktstorn och där kunde man se ut över Pohlheims småskaliga jordbrukslandskap. Det är en naturskön bild som fastnar på näthinnan.

I Sverige kommer vi att vandra mer i skogsområden, eftersom vi har valt att lägga EVG vandringen på Kinnekulle, berget vid Vänerns södra strand. Möten med nya vandringsfolk som också kommer från andra länder är en härlig och mycket trevlig upplevelse. Vi i vandrarklubben Lundsbrunn har tänkt oss att fylla en eller två bussar och bege oss till Danmarks EVG vandring 2015.

Vi knöt flera viktiga och värdefulla kontakter med både Danmark, Tyskland, Österrike samt Schweiz. Nu väntar arbetet på hemmaplan, där vi först skall hitta ledare till de olika uppdragen så vi får struktur på arbetet med EVG vandringen. En ansvarig för vandringarna och de olika stationerna utmed vandringarna, en för mat och kosthållning, en för lördagens festligheter, en dator och informationsansvarig, en för sjuk och hälsovård, en för inkvartering och någon start och mål ansvarig och parkerings ansvarig. Dessa grupp-ansvariga skall sedan rekrytera folk som hjälper till i grupperna. C:a 50 personer kommer att vara involverade i genomförandet. Huvudansvaret får Håkan Hermansson som är ordföranden i Vandrarklubben Lundsbrunn ha. En stort steg har tagits till slutliga vandringen i Sverige 2016, som vi ser fram emot med glädje, många skratt och trevliga möten med likasinnade från olika länder, många mils vandringar och även troligtvis mycket kunskap om hur man arrangerar vandringar i denna storlek med fler länder inblandade. Vi har även tankar på att bjuda in ytterligare några länder i Europa som tidigare varit med och ordnat EVG vandringar. Inte att förglömma är inbjudningarna till andra vandrarklubbar i Sverige.

Broschyr om EVG vandringen 2016

Vandra och njuuuuut.
Hälsningar Helena och Håkan Hermansson vandrarklubben Lundsbrunn.

Kommentarer inaktiverade.