Kinnemilen i Strö den 19 maj

Söndagens Kinnemil gick i  Strö och startade vid kyrkan. Det var ett vårfagert landskap som mötte de 108 vandrarna med blommande körsbärsträd och backarna fyllda med vitsippor. Några få utslagna liljekonvaljer lyckades några vandrare hitta, men eftersom våren är sen, tar det ytterligare någon vecka innan dessa blommor står i sin prakt. En omväxlande promenad med mycket öppet lansdskap men även sträckor genom skogen. Som vanligt fanns en alternativ sträcka på 5 km och som vanligt trakterades vandrarna med saft och vatten ungefär halvvägs. Dagens fråga var: hur många hackspettearter finns det i Sverige? Rätt svar var 8 och Karin Hyllenstrand var en av tre som svarat rätt på frågan. Grattis Karin – ett presentkort är priset! Vid målet utryckte många av vandrarna hur nöjda de var och hur vackert det var utmed vägen. Nästa vandring är den sista för säsongen och äger rum den 26 maj med startplats vid Östra Sannorna i Lidköping.

Kommentarer inaktiverade.