Vandringstips!

På Spårön i Strö finns flera olika leder att upptäcka för den som inte tidigare vandrat här.

Om man går hela sträckan 10,5 kilometer, går man i princip runt hela Spårön. Då är det lämpligt att ta en fikapaus vid Spåröhuvud med utsikt över Brokesundet. Man kan som synes välja att endast gå på norra eller södra Spårön. Den som väljer norra delen passerar Djurgården, Tåsen och Flarken och om man går södra delen är det Ekebacken, Månstorp och Klastorp man passerar. Det korta blå spåret går från Skepparbygget, genom skogen direkt till Spåröhuvud. En vandring som är lite mer kuperad men ändå inte särskilt ansträngande.

Den allra nyaste leden går förbi Djurgården och viker av ut på den halvö som kallas Bockarmen. Där har Strö Hembygdsförening ställt ut bord och bänkar på två ställen med utsikt över sjön. Lämpliga fikaplatser!

Välkommen att vandra på Spårön!

 

 

Kommentarer inaktiverade.