Brunsbo Gård Skara söndag 18 september

På söndagen startade Lundsbrunn vandrarklubbs 6:e vandring för hösten, som började på Brunsbo Gård.
Vidare följde vandringen över sköna  Brunsbo storäng, och vackra trakter med öppet landskap och fina skogar.
181 st deltagare kunde välja att gå 5 km eller 10 km i strålande höstsol.
Dagens fråga: Vilket träslag, gran eller björk ger mest energi/ kg. Rätt svar är lika mycket, alltså 2.
Vinnare blev Kerstin Hemberg, som kan hämta priset vid nästa vandring.
Nästa start: 25/9 vid Dafgårds Källby.

Sjölunda Skola Lidköping söndag 11 september

Söndagens Kinnemil startade vid Sjölunda skola. Trots en helg med mycket aktiviteter i omgivningen kom det 170 glada vandrare, till och med från Norge och Danmark.

Vandringen var förlagd på stigar i skogen och vid Vänerns strand.

Vinnare på dagens fråga var Birgitta Carlsson och svaret var Morris Mini. Vinsten avhämtas på Brunsbo Gård där nästa vandring sker.

Kinnemilen Hasslösa flygfält söndag 4 september

Söndagens vandring som Vandrarklubben Lundsbrunn anordnade var förlagd till Hasslösa. Vandringen gick i skiftande miljöer.
De 174 startande var nöjda både med vandringen och vädret.
Rätt svar på dagens fråga var X Cognac. Vinnare efter dragning blev Ethel Törnberg som har ett pris att hämta vid nästa Kinnemil som har start vid Sjölunda skola 11/9     kl. 08:30-11:00.

Kinnemilen Hindens Rev söndag 28 augusti

Söndagens vandring var förlagt till Hindens rev med start på svalnäs badplats. Det var 97 som vandrade i skog och på den fina sandstranden.

Svaret på dagens fråga var X, grågås, första rätt svar som drogs kom från Kerstin Wanner. Välkommen att hämta din vinst vid nästa vandring som hålls i Hasslösa.

Kinnemilen Trolmen, Såtavallen söndag 21 augusti

Vandrarklubben Lundsbrunn anordnade söndagens Kinnemil vid Såtavallen, Trolmen.
Vandringen gick genom skiftande terräng och naturmiljöer, bland annat genom Såtens naturreservat, Römossen och Gröne skogs naturreservat.  De 141 startande var mycket nöjda över dagens sträcka och det fina vädret.

Rätt svar på dagens fråga var 10-0.  Vinnare efter dragning av alla rätta svar blev Arne Thörnberg. Han  har pris att hämta vid nästa Kinnemil som då startar vid Hindens Rev.

Kinnemilen Österängs Bygdegård söndag 14 augusti

Nu har äntligen höstens kinnemilar dragit igång.

Söndagens vandring var förlagd till Österäng som ett samarbete med österängs bygdegårdsförening. Vandringen gick genom fina skogar ut till österängs båthamn med en härlig grillplats längst ut på udden vid Vänerns strand. Det var hela 120 personer som trotsade den 30˚C värmen. De fick beskåda ormstenarna och en av Sveriges äldsta tallar.

Dagens fråga handlade om svampar. Rätta svaret var alternativ 2 kantarell, Karljohan och stolt fjällskivling. Första rätta svaret hade Maria Nilsson. Välkommen hämta priset vid nästa vandring på Såtavallen i Trolmen, kinnekulle.

Medlemsvandring Hällekis Säteri söndag 7 augusti

Vandrarklubben Lundsbrunn startade höstsäsongen med en kulturvandring
på Hellekis Säteri. 81 medlemmar kom för att höra om gårdens historik samt med guide vandra upp till stora stenbrottet och en genomgång av de olika tidsåldrarna under vilka berget bildades.
Vägen tillbaka gick via mörke klevs grotta i Munkängarna, fikapaus vid platsen där
turisthotellet låg, och besök i stallet där de gamla hästkärrorna förvaras.
Dagen avslutades i trädgården där alla träden och rosen- och perennträdgården beundrades.
Härlig start med utmärkt guidning var alla överens om.

Säsongen fortsätter med kinnemil i Österäng 21/8.

Kinnemilen, Stenbrottet Kinnekulle, söndag 12 juni

183 st vandrare avslutade vårsäsongen med Vandrarklubben Lundsbrunn och en Västgötavandring.

Med start i stenbrottet genom Munkängarna, via Hellekis säteri, under Råbäck och tillbaka på skogsvägar vid sjökanten gick vandrarna och plöjde i det blommande havet av ramslök. Alla var mycket berömmande av naturen de gick i.

Dagens fråga handlade naturligtvis om vilken familj ramslöken hör till. Rätt svar, amaryllisväxter, hade Hans Kling som kan få sitt pris vid höststarten som är vid Österängs bygdegård 14/8.

Bild

EVG VANDRING 3-6 JUNI 2022

I helgen har vandrarklubben Lundsbrunn varit i Båstad på EVG (Europäische volkssportgemeninschaft) Europeiska vandrarunionen.

Där tog Vandrarklubben Lundsbrunn hem första placeringen före två schweiziska lag. Sammanlagt var det 25 europeiska Vandrarförening so deltog.

Vandringarna genomfördes i ett soligt, vackert Båstad med härliga bokskogar, sandstränder och vackert blommande rododendron dalar.

Tillsammans vandrare vandrarklubben Lundsbrunn 1337 km under de två dagarna som EVG genomfördes på.