Kinnemilen Norra Lundby Annandag Påsk 5 april

Vandrarklubben Lundsbrunns påskvandring ansvarade norra Lundby sockengille för och det var två olika vandringar för 5 km och 10 km.

Den längre vandringen gick upp på Billingen med härlig utsikt över Hornborgasjön och genom skog men även på öppna fält. Den kortare vandringen var förlagd till fågelsjön och utmed nya cykelleden mellan Skara och Varnhem där man vandrade förbi en dödisgrop.

Rätta svaret på dagens fråga om hur gammal den äldsta tranan varit. Var 2: 27 år. Första rätta svar kom från Therese Petersson.

Nästa veckas vandring startar vid paddelhallen Lundsbrunn.

Kinnemilen Söne fotbollsplan Söndag 28 mars

Efter en tidig och kylslagen söndagsmorgon, värmde solen så småningom gott de 265 vandrare som kom till Söne för att gå Lundsbrunns vandrarklubbs kinnemil.

Vandringen gick genom Söne by och ut i maden på vallarna. Där kunde man bland annat skåda tranor, gäss och mycket spår efter vildsvinens framfart.

Frågan för dagen var när släppte Gyllene Tider singeln ”Sommartider hej hej, sommartider”? Många rätta svar fanns, 1982. Vinnare efter dragning blev Clary Bertilsson, som har sitt pris att hämta vid nästa kinnemil som är i Norra Lundby på annandag påsk.

Kinnemilen i Hangelösa Söndag 21 mars

Vilken fantastisk start på Kinnemilen!


Årets första Kinnemil var förlagd till Hangelösa. Vandringen gick på små stigar genom uppvuxen skog och på grusvägar med öppna landskap runtomkring. Till Hangelösa bygdegård kom 340 st vandrare. Föreningen Vandrarklubben Lundsbrunn hade ställt ut koner med två meters avstånd så att alla kunde hålla avstånd i kön vid starten. Handsprit fanns tillgänglig och allt hölls utomhus.

Svaret på dagens fråga när byggdes Hangelösa bygdegård? Svar 2. 1994. Första rätta svar kom från Ulla Malmgren. Grattis till dig.

Nästa Kinnemil startar vid Söne fotbollsplan. Välkomna!

Medlemsvandring Sotarliden Stolan 14 mars.

Efter ett långt vinteruppehåll var det åter dags för Vandrarklubben Lundsbrunn att ta upp vandringarna igen.

Vid coop i Skara träffades medlemmarna för att därifrån ta sej till Sotaliden Stolan ett av de många stenbrotten runt Kinnekulle. Där hälsade ordföranden Håkan Hermansson 85 vandrare välkomna att på ett corona säkert sätt gå den 3,5-4 kilometer långa leden som börjar på kalkstens nivån och går genom alunskiffern till sandstens nivå. Längs leden finns gruvgångar kvar och stora högar av bränd skiffer sk rödfyr. Framme vid Kalksjön passade det bra att avnjuta det medhavda fikat i solskenet.  Håkan informerade lite om klubben innan man vände hemåt.

   
Nästa vandring den 21 mars start vid Hangelösa Bygdegård.

Nattsmyg Råbäck, söndag 25 oktober

Lundsbrunns vandrarklubb anordnade i söndags sin årliga nattpromenad kallad Nattsmyg.

Trots duggregn kom 142 vandrare till start, varav 34 ungdomar under 15 år. Vandringen gick genom Munkängarna , Råbäcks gård och ner i skogen mot Vänern . I mörkret hittades rätt väg med hjälp av ficklampor och utsatta reflexer. Dessutom fanns 12 kluriga frågor att svara på utefter banan. Vid Källstorp bjöds alla vandrare på korv med bröd och efter målgång fick ungdomarna en ficklampa som belöning . Härlig inställning och gott humör präglade vandrarna. Ett stort tack till alla vandrare från oss som arrangerade. Det gör att vi kommer tillbaka nästa år igen.

Rätta svar på vuxenfrågorna:

1. – x Slaggproduker används i sängen. ( slagga slang för sova )

2. – 1 Turgubbe är en bonde ( bondröta eller bonntur )

3. – x Rest efter röka är al-aska ( al används vid rökning av fisk tex )

4. – 2 Knäfall blir det vid kor ( i kyrkan vid nattvard )

5. – x Lövet var fastsatt på en ek.

6. – x Furor hittas lättast me-tall-detektor. (ordvits)

7. – 1 Reklamen för handtvätt tog 12 sek på TV

8. – x Ekvationens lösning X=5

9. – x Lynx 2 ggr är lo (Lynx Lynx är latinska namnet för lodjur )

10. – x Ask får sina löv sist på våren

11. – 1 Danmark är störst till ytan ( i Danmark ingår även Färöarna och Grönland )

12. – 1 Korken kostar 25 öre (flaskan kostar 1kr och 25 öre, korken 25 öre vilket ger 1 kr mer för flaskan)

Rätta svar på ungdomsfrågorna:

1. – x Långe Jan står på Öland

2. – x Gröna lund finns i Stockholm

3. – x Storken har längst ben

4. – x Nils Holgersson reste på en gås.

5. – x Moroten har sin ätliga del under jorden

6. – x Lärken fäller sina barr på vintern

7. – 1 o 2 Torsk och stork finns inte i Vänern

8. – x Orkidéer är fridlysta i hela landet

9. – x Saffran kommer från krokus

10. – 2 Ingrid Marie är ett äpple

11. – 2 Domherren är störst av de tre

12. – 2 Spindeln har 8 ben

Utslagsfrågan. Trädet var 3m och 21 cm i omkrets där lappen satt.

Bäst bland vuxna med 11 rätt lyckades Monika Andersson och Erik Persson. Med 10 rätt och bäst på utslagsfrågan var Tage Olsson, Mikael Solberg och Åsa Sohlberg. De har alla vunnit ett presentkort a 100 kr.

Tröstpris utgår till resterande med 10 rätt: Hans Kling, Ingela Magnusson, Ewa Wernersson och Maria Persson. De vinner var sin keps. Pia Hermansson vinner en isskrapa till bilen.

Bäst bland ungdomarna med 12 rätt och närmast på utslagsfrågan var: Lovisa Rensfeldt, Alfred Larsson och Elsa Lyckefjäll. De vinner var sin vikmugg från vandrarklubben.

Bland alla vandrare som var närmast på utslagsfrågan: Matte Molander Johansson vinner en vikmugg, Börje Karlsson vinner strumpor och John Looney vinner en isskrapa till bilen.

Kinnemilen, Klubbstugan Vinninga, söndag 18 oktober

Vandrarklubben Lundsbrunns sista kinnemil för säsongen var förlagt till området runt vår klubbstuga i Sävare Lunneberg.

Alla 207 vandrarna bjöds på korv, bröd, kaffe och kaka vid  målet.

Vandrarklubben vill med detta tacka alla vandrare för en fantastisk säsong med i genomsnitt 184 personer / vandrings tillfälle trots den rådande krisen då vi fick avlysa två vandrings tillfällen på grund av corona pandemin.

Vi vill också tacka alla vandrare som i mål kommer med så mycket tacksamhet och fina kommentarer runt våra vandringar, detta skickar vi med till alla banläggare som under året har gjort ett stort arbete med att arrangera våra kinnemilar.

Kinnemilen Traneberg, Läckö Golfklubb söndag 11 oktober

Underbar sträckning vid sjökanten lockade 171 stycken till Vandrarklubben Lundsbrunns Kinnemil på Tranebergs vandringsleder under söndagen.

Halkigt och strapatsrikt gjorde vandringen mer krävande än vanligt. Ändå idel nöjda vandrare.

Nästa söndags Kinnemil startar vid klubbstugan i Vinninga.

Kinnemilen Filsbäck söndag 4 oktober

184 personer skrämdes inte av rapporten om busväder på söndagen. Istället blev det ett riktigt bra vandrarväder för kinnemilen i Filsbäck.

Man startade från badplatsen och gick på skogsvägar och motionsspår söder om samhället. Fortsatte sedan med en runda i Ö Sannornas naturreservat.

De nöjda deltagarna får nästa söndag vandra vidare från Traneberg.

Kinnemilen Sjölunda Skola söndag 27 september

Vandrarklubben Lundsbrunn anordnade söndagens Kinnemil från Sjölunda skola. Trots det gråa och blåsiga vädret kom det 215 tappra vandrare till start.

Man började med att gå en del av motionsspåret. Därefter skogsväg mot Sjölunda (semesterhem). Där gick 5 kilometern över gården och åter till skolan. De övriga fortsatte nu ner mot sjön och följde denna en bit. Sedan i skogen för att komma ner till strandpromenaden. De gick fram till Lockörn, det var friska vindar utefter sjökanten. Därefter upp genom Villla Giacomina parken, förbi det vackra lusthuset. Åter mot skolan genom villla kvarteren.

Nästa söndag vandring i Filsbäck, start vid badet 8.30-11.00