INTRESSEANMÄLAN – EVG VANDRING 3-6 JUNI 2022

Här kommer lite information om kommande EVG vandring, 3-6 juni 2022.

2022 kommer Skåne/Båstad stå som värdar för EVG vandringen. För er som varit med vandrarklubben Lundsbrunn i Tyskland, Danmark eller den som vi själva hade 2016 i Hällekis vet hur trevligt vi haft det med goda vänner från olika länder och fina vandringar där man kan välja att gå, 7km, 14km, 21km eller 42 km.

Invigningen är på fredagen (som vi kommer vara med på) och då tänker Vandrarklubben Lundsbrunn att vi i bussen/bussarna stannar till på ett trevligt ställe för lite vandring och samkväm på vägen till Båstad (ev. Slottskogen/ängårdsbergen, Göteborg) men även likadant på måndagen då vi åker tillbaka hem stannar vi på ett fantastiskt ställe. (Måndagen är de flesta lediga då det är vår nationaldag).

Nu är vår fråga: eftersom vi har blivit så många i föreningen, så undrar vi hur många som är intresserade att följa med på denna vandringsresa? Räcker en buss eller behövs det fler bussar?

Detta är ingen bindande anmälan utan en intresseanmälan för att kunna se hur stort intresset är. Vi önskar att ni som känner er intresserade och har planer på att följa med på denna EVG vandring gör en preliminär anmälan till e-mail ”vandring@vandrarklubben.se” med namn och telefonnummer på samtliga deltagare, alternativt ringa Helena och Håkan, 0510-53 50 87.

Hoppas på stor uppslutning, varmt välkomna med intresseanmälan.

Kinnemilen Hällekis Skola söndag 13 juni

Vårens sista Kinnemil vandrades från Hällekis skola, Hällekis gård, Munkängarna där där ramslöken doftade och lyste vit, vidare förbi Råbäcks vackra slott, genom skogen bakom slottet till campingen och sen vidare till Hällekis skola.

Vi var 216 vandrare och svaret på dagens fråga var 1994 då Vandrarklubben bildades. Första rätta svar hade Christina Karlsson från Lidköping.

Nästa vandring är en medlemsvandring till surö bokskog den 8/8 2021.

Höstens första Kinnemil startar vid stadsnära lantgård i Lidköping.

Varmt Välkomna!

Kinnemilen Tranum Kyrka söndag 30 maj

Kinnemil i sommarväder. Tranum var värd för söndagens vandring.

De 172 startande kunde välja på tre olika banlängder. Milen gick förbi Ekeberg och Ängebo och ackompanjerad av fågelsång vidare genom byn Digrid. Via stigar och gamla Tunbanan kom solbrända och glada vandrare till målet.

Den 13:e juni är det en extra Kinnemil från Hällekis.

Kinnemilen Simsjön Skövde söndag 23 maj

Söndagens Kinnemil startade vid Simsjön i Skövde kommun.

Det var andra gången som Lundsbrunns Vandrarklubb anlade en vandring i det här området. Milsträckan gick via utsiktsplatsen Skultorps Nabbe ner mot Oxadrevet, och vidare genom naturreservatet Kullabolet med sina blommande backsippor.  

Dagens vandrare fick bekänna färg då stigarna och uppförsbackarna blivit väldigt våta, leriga och hala. Trots detta var det det inga sura miner utan alla tyckte att det varit en fin sträckning med underbar natur, mycket blommor och fågelsång.

Nästa Kinnemil startar i Tranum.

VINNARE 2020 – DRAGNING NOTERINGSKORT

DRAGNINGSLISTA PÅ NOTERINGSKORTEN 2020.
PRESENTKORT PÅ LUNCH FÖR 2 PERSONER PÅ LUNDSBRUNN RESORT & SPA. DRAGNING VID ÅRSMÖTET MED VANDRARKLUBBEN LUNDSBRUNN 2021-04-15.


ROLF LARSSON LIDKÖPING
KRISTER ANNERGRIM FALKÖPING
JOHAN SVENSSON FARO/GÖTENE
GULLVI ANDERSSON LIDKÖPING
EWA WERNERSSON LIDKÖPING
LARS-ÅKE ANDERSSON LIDKÖPING
BO HELLQVIST KÄLLBY
MARIA NILSSON SKARA
ANN-SOFIE SVENSSON FARO/GÖTENE
BIRGITTA ANDERSSON RÅDA
PONTUS SJÖGREN SÄVEDALEN
CHRISTINA LARSSON BÖLAHOLM
GUN BERGKVIST LIDKÖPING
BIRGITTA FORS LIDKÖPING
MARITA STRID LIDKÖPING
IRENE FORS STENUNGSUND
E V AUGUSTSSON HASSLÖSA
MONIKA LARSSON LIDKÖPING
BIRGIT AUGUSTSSON SKARA
RUNE JOHANSSON VINNINGA

INFO GÄLLANDE KINNEMILSVANDRINGAR

Från och med vecka 19 kommer Vandrarklubben Lundsbrunns Kinnemilsvandringar att genomföras som planerat.

På grund av rådande smittspridning så gäller särskilda restriktioner att gälla vid starten, bland annat att grupper om maximalt åtta personer medges.

Gällande information kommer att delges vid vandringens start.

Det åligger varje vandrare att vara uppmärksam och tillvarata denna information som delges vid starten.

INFO FRÅN HELENA o HÅKAN

Hej alla vandrare, först vill vi tacka för trevliga samtal och att ni bryr er så om vandrarklubben Lundsbrunn.

Vi var lika förvånade som alla er vandrare när länstyrelsen hörde av sig och sa att vi måste ställa in våra vandringar trots att vi har gjort allt vi kan för att hålla coviden från våra vandringar.


Nu har polisen ringt och sagt att vi får ha våra vandringar igen och att alla de åtgärder vi har gjort har varit perfekta.

VI MÅSTE ÄNDÅ HA ETT PRELIMINÄRT TILLSTÅND ATT FÅ STARTA OCH DET KAN VI TIDIGAST FÅ PÅ MÅNDAG. ”SÅ HELGENS VANDRING I VACKRA VALLEBYGDEN BLIR TYVÄRR INSTÄLLT” OCH SÅ HOPPAS VI PÅ ATT FÅ TILLSTÅNDET TILL VANDRINGEN I SJÖLUNDA DEN 16/5.


SPRID GÄRNA DETTA TILL ALLA ERA VANDRARKOMPISAR.

Kinnemilen Vättlösa Momossen söndag 25 april

Söndagens Kinnemil som genomfördes i Vättlösaskogen lockade ut 291 st vandrare till start i det vackra vårvädret.

Vandrarna fick bekanta sig med ett helt nytt område för klubben. Många var förvånade över den mycket vackra och säregna naturen som uppvisar sig denna delen av Götene kommun.Ett stort tack till markägarna som välvilligt upplät sina marker för denna aktivitet. 

Dagen fråga gällde vilket år som o-ringen genomfördes i dessa skogar. Svaret är år 2002. Vinnare denna gång är Bengt Persson som kan hämta ut sitt pris vid nästa Kinnemilsvandring som är i Hasslösa.

Kinnemilen Norra Lundby Annandag Påsk 5 april

Vandrarklubben Lundsbrunns påskvandring ansvarade norra Lundby sockengille för och det var två olika vandringar för 5 km och 10 km.

Den längre vandringen gick upp på Billingen med härlig utsikt över Hornborgasjön och genom skog men även på öppna fält. Den kortare vandringen var förlagd till fågelsjön och utmed nya cykelleden mellan Skara och Varnhem där man vandrade förbi en dödisgrop.

Rätta svaret på dagens fråga om hur gammal den äldsta tranan varit. Var 2: 27 år. Första rätta svar kom från Therese Petersson.

Nästa veckas vandring startar vid paddelhallen Lundsbrunn.

Kinnemilen Söne fotbollsplan Söndag 28 mars

Efter en tidig och kylslagen söndagsmorgon, värmde solen så småningom gott de 265 vandrare som kom till Söne för att gå Lundsbrunns vandrarklubbs kinnemil.

Vandringen gick genom Söne by och ut i maden på vallarna. Där kunde man bland annat skåda tranor, gäss och mycket spår efter vildsvinens framfart.

Frågan för dagen var när släppte Gyllene Tider singeln ”Sommartider hej hej, sommartider”? Många rätta svar fanns, 1982. Vinnare efter dragning blev Clary Bertilsson, som har sitt pris att hämta vid nästa kinnemil som är i Norra Lundby på annandag påsk.