Kinnemilen, Varnhems Kyrka , söndag 15 maj

I Söndags anordnades Kinnemilen i strålande väder i blomster fagra Varnhem Vandringen gick i grönskande natur och bedårande utsikt över nejden.

Startande 234 st.

Svar på frågan: Hur högt är Billingen  304 m.

Nästa vandring 22 maj i Tranum.

Kinnemilen, Händene Åkedal , söndag 8 maj

Kinnemilsvandringen i söndags på Åkedal i Händene lockade 234 vandrare.

En strålande vacker vårdag där vandrarna fick njuta av slingrande skogsstigar, djupa raviner och blommande backsippor.

Svaret på dagens fråga var att det behövs ca. 5000 granbarkborrar för att ta död på en stor gran. Vann gjorde Gunilla Tigerberg som har pris att hämta vid något kommande vandringstillfälle.

Söndagen den 15 maj går nästa vandring vid Varnhems kyrka

ANMÄLAN – EVG VANDRING 3-6 JUNI 2022

Det finns fortfarande platser till EVG vandringen, 3-6 juni 2022.

Skåne/Båstad står som värdar för EVG vandringen i år. För er som varit med vandrarklubben Lundsbrunn i Tyskland, Danmark eller den som vi själva hade 2016 i Hällekis vet hur trevligt vi haft det med goda vänner från olika länder och fina vandringar där man kan välja att gå, 7km, 14km, 21km eller 42 km.

Invigningen är på fredagen (som vi kommer vara med på) och då tänker Vandrarklubben Lundsbrunn att vi i bussen/bussarna stannar till på ett trevligt ställe för lite vandring och samkväm på vägen till Båstad (ev. Slottskogen/ängårdsbergen, Göteborg) men även likadant på måndagen då vi åker tillbaka hem stannar vi på ett fantastiskt ställe. (Måndagen är de flesta lediga då det är vår nationaldag).

Inkvartering sker på hotell i nära anslutning till starten.

Anmälan till EVG vandringen görs Helena och Håkan, 0510-53 50 87.

Kinnemilen, Stadsnära Lantgård Lidköping, söndag 1 maj

Kinnemilsvandringen i söndags startade vid Stadsnära lantgård i Lidköping. 167 vandrare gick en trevlig men lite kylslagen vandring på Rådaåsen.

Många kommenterade de vackra vitsippsbackarna. Från höjden är utsikten slående över Lidköping, Kinneviken och Kinnekulle.

Svaret på dagens fråga var att Rådaåsen, enligt Lidköpings hemsida, är cirka 100 meter hög över havet. Vann gjorde Tomas Lundqvist som har pris att hämta vid något kommande vandringstillfälle.

Söndag den 8 maj går starten från Händene Åkedal.

Kinnemilen, Otterstad, Kyrkan, söndag 24 april

Kinnemilen startade i regn från Otterstads kyrka men övergick senare i strålande solsken.

Fin vandring först genom Hembygdsgården med avslutning utefter Fröfjorden med flera fina fikaplatser med härlig utsikt. 197 startande.

Svaret på dagens fråga var X 24,9 km mellan Spiken och Djurö. Vinnare var Bertil Ljung.

Nästa vandring är i Lidköping Stadsnära Lantgården.

Kinnemilen, Norra Härene, måndag 18 april

Vandrarklubben Lundsbrunns vandring var förlagd till norra Härene.

Det var 229 st som vandrade i skogarna i kring norra Härene.

Svaret på dagens fråga var vitsippa på latin heter Anemone nemorosa. Första rätta svar fick vi från Charlie.

Nästa söndags vandring är i Otterstad, Kållandsö.

Kinnemilen, Gössäter Stenhyvel, söndag 3 april

241 startande kom till söndagens Kinnemil som  utgick från stenhyveln i Gössäter.

Vandringen gick längs Sjöråsleden och vidare mot Forshem. Tillbaka till starten gick man på gamla järnvägsbanken. Längs vägen kunde man se forsärla, spår efter bäver och höra lärkan.


Rätt svar på dagens fråga var ”fabrik för tillverkning av olja”. Vann gjorde Gun-Britt Alneman och hon har presentkort att hämta vid nästa Kinnemil som då startar i Segerstad.”

Kinnemilen, Söne fotbollsplan, söndag 27 mars

Efter en kylig morgon värmde snart  vårsolen de 185 personerna som gick söndagens kinnemil i Söne. Två femkilometers slingor var lagda för dagen, en runt Söne by och en i Söne mad.

I maden kunde höra rördrommen, se tranor och gäss men även se spår efter vildsvinens bökande.

Frågan för dagen löd- Vilket år F7 lämnade åter Söne mad till markägarna efter ha arrenderat detta och använt till bombmål?

Rätt svar var 1995 och det hade många svarat. Efter dragning vann Anita Svensson som har pris att hämta på nästa söndags vandring i Gössäter.

Kinnemilen, Hovby Flygfält, söndag 20 mars

Årets första Kinnemil hade Hovby flygplats som startplats. Vädret var fantastiskt fint vilket gladde de 226 vandrarna som gav sig ut för att följa den uppsnitslade banan.


Från starten vid flygfältet fortsatte vandringen en bit in Kartåsskogen och sen vidare genom Sävare- och Hålltorpsskogen.


 Dagen fråga gällde när Lidköping/ Hovby flygplats öppnades. Rätt svar är år 1940. Vinnare denna gång är Hans Kling som har vunnit ett presentkort. Vinsten kan hämtas ut vid nästa vandring som utgår från Söne fotbollsplan.

ÅRSMÖTE 2022

Torsdagen den 3 mars samlades 63 medlemmar från Vandrarklubben Lundsbrunn i Hangelösa bygdegård till årsmöte.

Innan mötet hölls en tyst minut för de som inte finns med oss längre. Därefter blev det dragning bland noteringskorten.

Ann- Charlotte Granander tilldelades Ulla Dirfeldts hederspris för sitt arbete i klubben. Håkan Hermansson valdes till ordförande för årsmötet.

Föreningen hade 421 st medlemmar 2021-12-31,

Under 2021avverkades 20 st kinnemilar med totalt 4175 deltagare.

Efter sedvanliga mötesförhandlingar, blev det kaffe och smörgås. Göran Gustavsson och Ingemar Andersson avslutade kvällen med att berätta och visa fantastiska bilder från deras resa till Krugerparken i Afrika.

Vårens vandringar börjar med en medlems vandring vid Bastöna i Norra Vånga.