MEDLEMSRESA – ÖSTERLEN

Vandrarklubben Lundsbrunn har varit på resa den 8-10 okt.

Efter att Roger plockat upp  vandrare från olika hemorter styrde han bussen mot Brantevik Österlen, där sällskapet bodde under helgen.

Dag 1 mötte guiden Jan som guidade under de 3 dagarna upp för att ta vandrarna till Hammar backar och Ale stenar, där man fick bevittna fantastiska vyer. Efter ca 5 kilometers vandring smakade middagen bra vid Kåseberga cafe och bistro.

Dag 2 började med vandring i Stenshuvuds nationalpark med restberget Stenshuvud som sträcker sig 97 möh. Leden följer kusten, en av Sveriges vackraste stränder med omväxlande natur och Kulturmiljöer med prästens badkar bland annat. vandringen var ca. 15 kilometer. Dagen avslutades med 3- rätters middag på hotell Svea.

Dag 3 gick mellan Skillinge och Sandhammaren ca 11 kilometer Kustvandring med mysiga ställen där man kunde hitta lä för att äta det medhavda lunchpaketet. Vid Sandhammarens fyr väntade bussen som tog sällskapet hem från en fantastisk helg.   

MEDLEMSKVÄLL – LUNDSBRUNN SPA o RESORT – 12 NOVEMBER

Vandrarklubben Lundsbrunn inbjuder medlemmar till Lundsbrunn Spa o Resort fredagen den 12 november kl. 19.00.

Det serveras buffé och underhållning till en kostnad av 200 kronor per person.

För den som önskar övernattning kan detta bokas, det görs till Eva enligt nedan i samband med anmälan till medlemskvällen.

För anmälan ring Eva Bryngelsson, 073-034 50 25. Sista dag för anmälan är 1 november.

Önskas specialkost skall detta meddelas vid anmälan.

Hjärtligt Välkomna.

Kinnemilen, Skara Petersburg, söndag 10 oktober.

Vandrarklubben Lundsbrunns Kinnemil genomfördes i Petersburg i Skara under bra väder, vackra höstfärger och 153 deltagare.

Milvandringen  följde Flianleden ned till övergången på gamla Falköpingsvägen. På en sträcka på 800m före vägen upptäcktes vid banläggningen  ovanligt många myrstackar. Många vandrare följde uppmaningen att räkna antalet stackar och fann mellan 37-55 stackar. Vad kan ha orsakat denna stora samling i granskog. Myror i så många stackar kan inte ha fel. Vandringen mot Skara gick sedan öster om Falköpingsvägen på mindre vägar. Här fanns många får och hästar som betade i vackra hagar.

Rätt svar på dagens fråga var 35 hektar skog. Vinnaren Maria Nilsson har pris att hämta vid klubbens vandring vid klubbstugan i Vinninga 17 oktober.

INTRESSEANMÄLAN – EVG VANDRING 3-6 JUNI 2022

Här kommer lite information om kommande EVG vandring, 3-6 juni 2022.

2022 kommer Skåne/Båstad stå som värdar för EVG vandringen. För er som varit med vandrarklubben Lundsbrunn i Tyskland, Danmark eller den som vi själva hade 2016 i Hällekis vet hur trevligt vi haft det med goda vänner från olika länder och fina vandringar där man kan välja att gå, 7km, 14km, 21km eller 42 km.

Invigningen är på fredagen (som vi kommer vara med på) och då tänker Vandrarklubben Lundsbrunn att vi i bussen/bussarna stannar till på ett trevligt ställe för lite vandring och samkväm på vägen till Båstad (ev. Slottskogen/ängårdsbergen, Göteborg) men även likadant på måndagen då vi åker tillbaka hem stannar vi på ett fantastiskt ställe. (Måndagen är de flesta lediga då det är vår nationaldag).

Nu är vår fråga: eftersom vi har blivit så många i föreningen, så undrar vi hur många som är intresserade att följa med på denna vandringsresa? Räcker en buss eller behövs det fler bussar?

Detta är ingen bindande anmälan utan en intresseanmälan för att kunna se hur stort intresset är. Vi önskar att ni som känner er intresserade och har planer på att följa med på denna EVG vandring gör en preliminär anmälan till e-mail ”vandring@vandrarklubben.se” med namn och telefonnummer på samtliga deltagare, alternativt ringa Helena och Håkan, 0510-53 50 87.

Hoppas på stor uppslutning, varmt välkomna med intresseanmälan.

Kinnemilen, Filsbäcksbadet Lidköping, söndag 3 oktober

Trots helgens ruskväder kom 108 tappra vandrare till start. 

Från badplatsen gick man söder om samhället, genom Filsbäcks egd in i Kartåsskogen, vidare passerades naturreservatet Ö. Sannorna på vandringen.

Till målet kom det bara nöjda o glada deltagare. 34 milj. barn är på flykt i världen, vilket var rätta svaret på dagens fråga. Ingrid Svensson svarade så och vann därmed ett presentkort. 

Nästa vandring är 10 okt från Petersburg i Skara.

Kinnemilen, Källby, Dafgårdsparkeringen, söndag 26 september

Söndagen den 26/9 gick 218 personer Vandrarklubben Lundsbrunns Kinnemilspromenad i soliga och vackra Källby.

Stort tack till Dafgårds som upplät sin parkering till startplats.

Rätt svar på dagens fråga var X-Nästakvarn. Bland alla rätta svar vann Kristina Rosén dagens pris.

Nästa Kinnemil går i Filsbäck den 3/10.

Kinnemilen, Otterstad, Kyrkan, söndag 19 september

Lundsbrunns vandrarklubb ordnade vandring i söndags med start från Otterstads kyrka.

Man gick ut efter Fröfjorden med fin utsikt över vattnet. Flera fina fikaplatser fanns. Vidare gick det sen genom Ekebo fina gamla gård med hästar, kor och höns. Vandringen avslutades genom Hembygdsgården. 163 st vandrade.

Svaret på dagens gåta var nr. 2 den 17:e oktober. Siklöjan får sen fångas fram till 17:e december. Vinnare blev Ulla Nilsson.

Nästa vandring är från Dafgårds parkering i Källby.

Kinnemilen, Järpås Idrottsplats, söndag 5 september

Söndagens Kinnemil utgick från IP i Järpås.

En något gråmulen och kylig morgon mötte de tappra vandrarna. Man gick mot Häggesled och vek sedan av mot Lövåsa. På gården kunde man välja att gå fem eller tio kilometer. De som gick den längre sträckan, fortsatte mot St.Bryne. Vid järnvägen vek man av in i skogen för att komma i mål.

Dagens fråga var hur många % män som gick idag.Svaret var 34,1 %. Lena Magnussons svar var närmast. Hon har presentkort att hämta nästa gång.

Kommande vandring är vid Katedralsskolan i Skara