Kinnemilen vid statsnära lantgård, Råda

Söndagens Kinnemil en ”Fantastiskt fin vandring”
Vilken fin vandring, det här får ni upprepa!
Lovorden över leddragningen haglade från de 167 nöjda vandrarna.

Söndagens Kinnemil startade vid den stadsnära lantgården i Lidköping och gick först upp till utsikten vid Råda vy för att sedan följa de böljande gröna dalgångarna vid Lunnelid. När vandrarna kom tillbaka till den stadsnära lantgården så var caféet öppet och fanns möjlighet att titta på gårdens djur och avsluta vandringen med varmkorv eller fika i skuggan av äppelträden.

Svaret på veckans fråga var 1856. Då invigdes den första vattenpumpen vid torget i Lidköping som fick sitt vatten från Råda ås via en vattenledning av trästockar. Den glada vinnaren är redan informerad.

Kinnemilen vid Kalkstensbrottet, Hällekis den 12 Maj

På söndagens vandring som startade vid stenbrottet Hällekis startade 226 vandrare. Vandringen gick till Hällekis camping och vidare utmed Vänerns kant och upp på kinnekulle för att sedan vidare vandring utmed kanten till stenbrottet, tillslut vandrandes det ovanför munkängarna och på predikstolen där man kunde njuta av utsikten och ramslöksdoften.
Svaret på dagens fråga var alternativ 1. År: 2012 Första rätta svaret hade
Ulla-Britt Larsson. Välkommen att hämta ditt pris vid nästa vandrings start som är Statsnära Lantgård, Råda, Lidköping

Kinnemilen i Lundsbrunn den 5 Maj

På vandrarklubben Lundsbrunns kinnemil söndagen 5 maj vandrade 185 stycken. Vi vandrade i vackra Dala kvarns område i Lundsbrunn.
Rätta svaret på dagens fråga var X gullpudran.
Första rätta svaret hade Tomas Karlsson. Grattis och välkommen att hämta din vinst vid nästa söndags vandring som startas vid brottet Kinnekulle.

Kinnemilen i Råbäckshamn den 28 April

Starten för söndagens Kinnemil var förlagd till Råbäcks hamn.
Efter gemensam start, vek 5:an av efter en kilometer och gick mot Trolmens station där väntkuren, med sitt lilla bibliotek, var central för korta sträckans vatten o saftdepå. Besöket i väntkuren var mycket uppskattat av 5:ans vandrare.

Milen gick mot Hjelmsäter. Efter vatten och saftkontrollen,
gick man vidare mot Eriksberg och Bergsbo.
Vid kalkgruvan sammanstrålade de båda sträckorna igen och
de 201 startande tog sig åter till starten.

Dagens fråga var vad läran om fossiler heter. Rätt svar var ”paleontologi”.
Det var många som hade rätt svar och efter dragning blev det
Gull-Britt Alneman som vann. Gull-Britt kan hämta sitt pris vid nästa Kinnemil som då går av stapeln vid Sörbovallen, Lundsbrunn.

Kinnemilen i Tranum den 22 April

Annandagens Kinnemil utgick från Tranum i strålande sol.
Första halvan hade ny sträckning, bl.a. genom byn Digrid. Man passerade även den populära trollskogen. Många passade på att till fågelsång äta medhavd fika utefter banan.
I dagens fråga fick man gissa hur mycket godis vi svenskar äter på påsken. Rätt svar 14000 ton hade bl.a. Rasmus Hermansson, som har pris att hämta vid nästa vandring som utgår från Råbäcks hamn.
194 vandrare tackade Lundsbrunns vk för en trevlig förmiddag.

Kinnemilen i Petersburg, Skara den 14 April

Vandrarklubben Lundsbrunn hade förlagt söndagens vandring till Petersburg, Skara.
180 personer startade i ett underbart soligt vandrarväder.
Rätta svaret på dagens fråga var höjdhopp.
Efter dragning bland de rätta svaren stod Rolf Lindroth som vinnare.
Han har presentkort att hämta vid nästa vandring som är i Tranum på Annan Påsk.

Kinnemilen i Söne den 7 Aprill

En kylslagen morgon med sol, men nordliga vindar trotsade inte de 197 startande att gå Kinnemilen i Söne. Två femkilometersslingor var utmärkta för dagen, en runt Söne by och en runt Söne mad. I maden kunde man skåda både tranor, gäss och spår av vildsvins bökande.

Frågan för dagen var vad Hindens udde heter då den åter stiger upp ur Dalbosjön? Många kunde rätta svaret,Hjortens udde. Vinnare blev Torbjörn Wallin efter dragning bland de som svarat rätt.

Han har sitt pris att hämta vid nästa söndags vandring, som är i Skara Petersburg

Kinnemilen vid Kartåsen den 31 Mars

Vandrarklubben Lundsbrunns första kinnemil för året vandrades mestadels i Hålltorpaskogen. Det var 180 startande.

Rätt svar på dagens fråga var alternativ 2, 660073 USA jeepar.
Det första rätta svaret hade Ulla Ohlsson. Du är välkommen att hämta priset vid starten av nästa kinnemil som är i Söne 7 april.

Medlemsvandring vid sjön Östen

Med friska vårvindar och värmande sol kom 79 vandrarsugna medlemmar från Vandrarklubben Lundsbrunn till Rasta i Götene för att därifrån samåka till sjön Östen.

Med ryggsäckar på ryggen går vi mot fågeltornet.Där passade det bra att ta en paus med det medhavda fikat i solskenet. Vi fortsätter vandringen genom en vacker natur med stenmurar, enbuskar, trummande Hackspettar och sjungande Bofinkar. Efter 4 kilometers vandring är vi tillbaka vid Logården. Där finns det ett museum och ett kaffe.

På hemvägen stannade vi till vid Binnebergs tingshus för att höra Rolf Larsson berätta om  dramatiska händelser som upploppet från 1700 talet. Då män kallades till tingshuset för utskrivning till det stora kriget med Danmark.Det blev en mycket lyckad dag.

Den 31 Mars börjar  Kinnemilarna med start vid Kartåsen.

Fikapaus vid sjön Östen

Rapport från Årsmötet

Vandrarklubben Lundsbrunn har haft årsmöte.
Ordföranden Håkan Hermansson hälsade 57 medlemmar välkomna till Hangelösa bygdegård. Mötet började med dragning av noteringskorten,
10 stycken vann presentkort på Kinnekullegården. Därefter delades Ulla Dirfeldts hederspris ut till en som gör lite extra för klubben.
I år var det Leif Augustssons tur. Även Lena, Kennet och Gullvi fick var sin blombukett för visad uppskattning.

Därpå följde sedvanliga årsmötesförhandlingar. Föreningen har 300 medlemmar. Klubben är ansluten till Svenska Gång och vandrarförbundet samt
Svenska Folksportförbundet.
Efter kaffe, smörgås och kaka var det dags för Jonny Berggren att med ord och bild ta oss med på en fantastisk resa ut till Djurö, Lurö och Vitall med dess djur och naturliv. Mötet avslutades.

Vårens vandringar startar med en medlemsvandring till sjön Östen
den 24 MarsHåkan och Leif